A Csutorás Nemzetközi Népzenei és Néptánctábor hírei

Képek a 2018. évi táborról!

Megtekinthetők ide kattintva, vagy a fenti multimédia - fotók menüben.33. Csutorás Gála

2018. augusztus 11. szombat 19:00 óra.
Örkényi Szabadidő Központ 2377 Örkény, Fő u. 20.

Fellépnek a Csutorás Nemzetközi Népzenei és Néptánc Tábor tanárai, hazai és külföldi tanítványai. Fergeteges ének, zene, tánc, közös éneklés, táncház.

A belépés ingyenes.ARPANATOLIA török népzenei koncert

2018. augusztus 10. péntek, 20 óra, Örkényi Szabadidőközpont
A koncertet megnyitja: Alpaslan Ertüngealp, a Gül Baba Türbéje Örökségvédő Alapítványa kulturális és művészeti igazgatója
Rendező: Gül Baba Türbéje Örökségvédő Alapítvány, Csutorás Nemzetközi Népzenei és Néptánc Tábor
Az Arpanatolia együttes Anatólia tradicionális népzenéjét, hangszereit mai felfogásban, virtuozitással kelti életre. A koncert után török táncház lesz. Az Arpanatolia tagjai Çağatay Akyol hárfa, Ferhat Erdem fúvós hangszerek ésCemal Özkiziltas ütő hangszerek

A koncertre a belépés díjtalan.


KEDVES JELENTKEZŐK!

A 33. Csutorás Nemzetközi Népzenei és Néptánc Tábor (2018. augusztus 5 - 12.) JELENTKEZÉSEIT LEZÁRTUK!Ízelítő a 2017-es Csutorás Mozaikból

FONTOS INFORMÁCIÓ!

Az idei táborra a kollégium épülete megtelt jelentkezőkkel, már csak sátorral, lakókocsival érkező táborozók jelentkezését tudjuk fogadni. :)Nemsokára kezdődik a 33. Csutorás Tábor!

Az idei táborról részletes információk erre a linkre kattintva olvashatók.

A tábor programja ide kattintva letölthető.

A heti menü ide kattintva letölthető.A Birinyi Gyűjtemény hangszer-kiállítása az Ócsai Tájházban

A Birinyi Gyűjtemény 1330 hangszeréből válogatott kiállítás tekinthető meg az Ócsai Tájházban 2018. április 29 - május 14 között. A hangszerkiállítás látható lesz a 2018-as Csutorás Táborban, Örkényben is.

Tovább az albumhoz >>>
Megjelentek a Csoóri program pályázatai

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdet a Csoóri Sándor Alap program támogatására.

Benyújtási határidő: 2018. május 2. 23:59

Bővebben >>>A Cinegemadár Népzenei Verseny Tamásiban megrendezett elődöntőjében, KÓTA Térségi Népzenei Minősítésén fergeteges hangulat, sok színvonalas gyermek és felnőtt szólista, csoport énekelt, zenélt. Zsikó Zoltán,népdalénekes, a szekszárdi Babits Művelődési Központ igazgatója kezdeményezésére felélesztett rendezvénysorozat mozgósította Tolna megye legjobb népdalosait, zenészeit. Gratulálunk! Várjuk a május 5-i szekszárdi döntőt, KÓTA Országos Népzenei Minősítőt! A dobogósokat várjuk a 33. Csutorás Nemzetközi Népzenei és Néptánc Táborba, a Győztesek éneke bemutatkozásra.

A Magyar Diplomáciai Testület felkérésére, a SOÓS CITERA BAND képviseli hazánkat Abu Dhabi-ban, Nemzeti ünnepünk tiszteletére tartandó megemlékezésen.

Abu Dhabi, fellépés előtti, utolsó próba (részlet)
Életének 92. évében elhunyt Kallós Zoltán, a Nemzet Művésze címmel és a Magyar Corvin-lánccal kitüntetett, kétszeres Kossuth-díjas néprajzkutató, népzenegyűjtő. Isten nyugtassa.
"A tradíció nem a hamu őrzése, hanem a tűz továbbadása." Kallós Zoltánnak sok tanítványa, követője van, aki folytatja a gyűjtést, továbbadja, élteti a generációkat összekötő hagyományt, a dalt. muzsikát. Ő elment, de gazdag útravalót adott nekünk. Köszönet!Elhunyt Kovács Endre

Nagy veszteség érte a magyar néprajzkutatást. Elhunyt Kovács Endre néprajzi gyűjtő, Sebestyén Gyula Emlékéremmel kitüntetett néprajzkutató, író, agrármérnök, gyógynövény szakértő. Öt évtizeden át meghatározó, kiemelkedő munkát végzett Bácskában, Doroszló térségében. Szinte „egyszemélyes” néprajzi intézményként a hagyományos kultúra minden területén jelentős életműve. A Magyar Néprajzi Társaságnak 1977 óta volt tagja. 558 publikációban (szakcikkek, könyvek), előadásokon, tv-, rádióműsorokban adta közre a forrásanyagait, a gyűjtésekből születő tanulmányait. Bácska néprajzában, folklórjában példaértékű életművével él közöttünk tovább.

KÓTA-díjjal elismert népzenészek

A KÓTA-díj alapítását - Birinyi József, társelnök ötlete alapján - 2004-ben határozta el a Magyar Kórusok Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége. KÓTA-díjat kapott 2018. január 21-én, a Magyar Kultúra Napi hangversenyen népzenei kategóriában: Tóth György népdalkör-vezető, Kozma László, a KÓTA Népzenei Szakbizottság korábbi vezetője, zenekarvezető, Faludiné Molnár Gabriella népdalkör-vezető, Szabó Gabriella az Újvidéki RÁDIÓ népzenei munkatársa, nemzetiségi kategóriában a Felsőgallai Német Nemzetiségi Dalkör, (Saltzer Géza művészeti vezetésével), a Városlődi Német Nemzetiségi Dalkör, (kórusvezető Pfeiferné Takács Hajnalka), népzenei együttes kategóriában a Konyári Pávakör (Juhász Erika művészeti vezetésével), zenekari kategóriában az Új Muravidéki Citerazenekar – Muravidék, Német Atilla művészeti vezető irányításával, kórustitkár kategóriában Kalina Ferenc, a Tállyai Kővirág Népdalkör Egyesület elnöke, tanár kategóriában Kneifel Imre karnagy, népzenész, zenetanár, iskolaigazgató, mecénási kategóriában Bukor Irén közművelő, művelődés-szervező. Postumus KÓTA-díjjal ismerte el a KÓTA elnökség Kreisz Ferenc német nemzeti dalkörök vezetője, énektanár, a Landesrat Kórustagozatának vezetője életművét. Gratulálunk a díjazottaknak! (Fotó:Thaler Tamás) A képre kattintva galéria nyílik.XII. Galgamenti Népzenészek Újévi Koncertje

Főszerepben a citera

A hagyományos újévi koncerten 2018-ban a főszerep a citeráé. Az est házigazdája: Unger Balázs. Ízelítő a fellépők sorából: Berta Alexandra, Birinyi József, Debreczeni-Kis Helga, Széles András, Pengetős Trió, Zithe Random, Horváth Áron, Maczkó Mária és a Turai Kisénekmondók, Piros Hetes, Gólya József és Tóth István.
Helyszín: Bartók Béla Művelődési Ház és Könyvtár, 2194 Tura Bartók Béla tér 3.
Időpont: 2018. január 28. vasárnap, 17:00 - 20:00
Jegyek elővételben a művelődési házban kaphatók és előjegyezhetők! bartok.kultura@gmail.com

Csutorás tábor a dabasi strandon

A 2017. évi tábor strandfesztiválja. - Dabas TVCsutorás Mozaik 2017

A 2017-s Csutorás Mozaik film, amely átfogja a 32. Csutorás Nemzetközi Népzenei és Néptánc Táborunk legfontosabb eseményeit, élményeit. Jó szórakozást! Várunk 2018. augusztus 5-12 között a 33. táborunkba, Örkénybe!
Továbbképzés népdalkör vezetők és szólisták számára

A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége – KÓTA, 2017.október 28-29-én, két napos szakmai továbbképzést tart népdalkör vezetők, népzenei együttes vezetők, énekes és hangszeres szólisták számára. A teljes programnak az Pálóczi Horváth István Szakképző Iskola és Kollégium (2377 Örkény, Fő út 5-7.) ad helyet.

-=Felhívás itt=-

-=Program itt=-

-=Jelentkezési lap itt=-XXV. Hajnal Akar Lenni (HAL) Kárpát-medencei Népdaléneklési verseny

25. alkalommal kerül megrendezésre a Hajnal akar lenni (HAL) Kárpát-medencei Népdalverseny Szatmárnémetiben 2017. november 11-12-n, amely egyben KÓTA térségi és országos népzenei minősítő is.
A Csutorás Táborba nyernek jutalomtáborozást a HAL döntő legjobbjai, akik a "győztesek éneke" című tábori koncerten felléphetnek. Jelentkezési határidő: 2017. október 31.
Részletek: www.kota.hu

-=felhívás letöltése itt=-

Alföldi citerák kiállítása

Bal szélen Budai Sándor (Sándorfalva) zenekari prímciterája, középen és jobbra Bársony Mihály (Tiszaalpár) prím és tenor zenekari citerái. Birinyi Gyűjtemény. A hangszerek a Kecskeméti Népzenei Találkozón, a Hírös Agórában megtekinthetők, az Alföld citerái kiállításon.Képek a 2017. évi táborról!

Megtekinthetők ide kattintva, vagy a fenti multimédia - fotók menüben.

Egy hét a népzene és néptánc jegyében

Interjú Birinyi Józseffel a HírTV-n.
2017. augusztus 10.Kedves Csutorás Táborozóink!

Már csak néhány nap, és indul a 32. Csutorás Nemzetközi Népzenei és Néptánc Tábor!!!
Az alábbiakban néhány gyakorlati információ érhető el:

-=Részletes tábori program=-

-=Kézműves program=-

-=Tábori házirend=-

Sok szeretettel várunk mindenkit: a szervezőkMagyar Kézműves Remek

A „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” elismerő cím elnyerésére Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 15. alkalommal hirdeti meg országos pályázatát.
Benyújtási határidő: 2017. augusztus 15. Részletek, felhívás, adatlap ezen a linken található.
A „Magyar Kézműves Remek” kiállításnak 2017. szeptember 20-24-ig az OMÉK, Országos Mezőgazdasági Kiállítás és Vásár, a Hungexpo ad otthont.Kódex

A Hungarikum Szövetség elnöke, a Hungarikum törvény egyik kidolgozója, a Magyar Kultúra Lovagja. Az ő nevéhez fűződik a millecentenáriumi szignál vagy éppen a Feszty-körkép zenéje. A Kódex vendége Birinyi József, akit Vass István Zoltán kérdez szombaton 13.00 órától.

Hangszer nélkül... Köszönöm Vass István Zoltán szerkesztő-műsorvezetőnek a Karc FM Rádió Kódex sorozatában készített beszélgetést, amelyben a Csutorás Táborról is kérdezett.

A műsor az alábbi képre kattintva meghallgatható.

XI. Táborfalvi Ifjúsági Népzenei Találkozó

2017. május 28-án 14 órai kezdettel Táborfalván a Jókai Mór Művelődési Házban.

Utolsó, záró előadásához ért népzenei sorozatunk.

"Százhangú orgona a magyar népzene, mindenre van hangja a szelíd tréfától a tragédiáig." Kodály Zoltán

Százhangú orgona című népzenei sorozatunkban a Kárpát-medence népzenei jellegzetességeit mutattattuk be szakmai előadásokkal, filmekkel, élő népzenei bemutatókkal.

Téma: A magyar népzene eredeti és mai formái.
Előadó: Birinyi József népzenekutató, népzenész
Helyszín: Kossuth Művelődési Központ - Dabas, Szt. István út 58.
Időpont: 2017. május 12. péntek 18:00
A belépés ingyenes!
Várunk mindenkit sok szeretettel!CÍVIS Népzenei Verseny és KÓTA Országos Népzenei Minősítés

2. alkalommal Debrecen-Józsa Művelődési házban 2017. május 5-n gyerekeknek, május 6-n felnőtteknek. Felhívás, jelentkezés itt. Május 8-n, 17 órától Birinyi József zsűri elnök hangszerbemutató műsora."Mikor én még kicsi voltam..."

A kezdetektől, mostanáig
A Légrády testvérek citerás mulatsága.

Helyszín: Bálint Ágnes Kulturális Központ 2220 Vecsés, Telepi út 43.
Időpont:2017. Április 1. 18:00 óra
Belépő: 1000 FtKlip a Pengetős Trió stúdiófelvételéről.

A Csutorás Táborban is tanító, zenélő pengetősök műhelymunkájába tekintettünk be. Jó zene, jó csapat. Találkozunk velük a Csutorás Nemzetközi Népzenei és Néptánc Táborban, 2017. augusztus 6 - 13 között, Örkényben. (A klipet készítette: Media Flash)XXI. Csángó Bál

A Kisebbségekért - Pro Minoritate Alapítvány és a Moldvai Magyarok a Moldvai Magyarokért Szövetség 2017. február 18-án (szombaton) huszonegyedik alkalommal rendezi meg a „Csángó Bált” a budapesti Millenáris Parkban. A Bálon Legedi László István (Klézse), a Csutorás Tábor oktatója és több táborozó is fellép. -=További információk ide kattintva=-
-=Részletes program itt=-BIRINYI 60 - a Duna Palotában január 25 -én, szerdán 19 órától.
Ünnepi szólókoncert 60 hangszerrel.

A koncerten való részvétel a titkarsag@mediaflash.hu emailcímen történő regisztrációhoz kötött. További információ: +36-20-934-6032Csendes, békés karácsonyt, mulatós újévet kívánunk! Serkentsük az ország jókedvét együtt a 32. Csutorás Nemzetközi Népzenei és Néptánctáborban, 2017. augusztus 6-13 között Örkényben.Gyermek és Ifjúsági Citerazenekarok 18. Túri Találkozója

Mezőtúron került 18. alkalommal megrendezésre a gyermek és ifjúsági citerások találkozója, amely egyben a KÓTA 19. Országos Népzenei Minősítő hangversenye volt. Örömteli, hogy sok tehetséges, ügyes zenész, énekes fiatal mutatkozott be a közönség és a szakmai, minősítő zsűri előtt. Dr. Lengyel Erzsébet és Munkácsyné Danyi Zsuzsanna voltak a zsűri tagjai, a zsűri elnöke Birinyi József. A KÓTA országos népzenei minősítés legmagasabb fokozatát, az Aranypáva díjat két együttes érdemelte ki: a mezőtúri Tücsök Citerazenekar, Csider István vezetésével, és a szentesi Margaréta Citerazenekar, Mélykútiné Németh Kornélia irányításával.

-=tovább az albumhoz=-
Lesz utánpótlás! A 24. Hajnal akar lenni Kárpát - medencei Népdalverseny döntőjének győztesei. Az első 7 helyezett, összesen 11 fő, a legrégebben folyamatosan működő, sok tehetséget csúcsra segítő Csutorás Nemzetközi Népzenei és Néptánc Táborba, (2017. augusztus 6-13. Örkény) - a KÓTA, a Tradíció Stúdió és Birinyi József különdíjaként - térítésmentes táborozást kaptak.

Gratulálunk!

-= Birinyi József, zsűri elnök fotói =-

24. Hajnal Akar Lenni (HAL) Kárpát-medencei Népdaléneklési Verseny

2016. november 12-13-án Szatmárnémetiben. Nevezhetnek november 8-ig orbannagy@gmail.com e-mail címen a 12. életévüket betöltött, nem hivatásos népdalénekesek. (név, születési adatok, lakcím, telefonszám, mail-cím, foglalkozás, az előadásra kerülő két dalcsokor, felkészítő neve). A versenyzőknek, felkészítőknek ingyenes a részvétel, ellátást, szállást biztosítanak a rendezők. A szervezőbizottság névre szóló meghívóval visszaigazolja a jelentkezéseket. A versenyzők kérhetnek KÓTA népzenei minősítést.
A verseny első három helyezettje és a közönségdíjas valamint a versenyzők által kiválasztott legjobb énekes pénzdíjban részesül: 800, 700, 600, 600, 600 lej értékben. Szakmai és támogatók különdíjai is átadásra kerülnek.
Támogatók: Bethlen Gábor Alapkezelő, Communitas Alapítvány, Kallós Alapítvány, Szatmár Megyei Tanács, Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, KÓTA.

-=Jelentkezési lap letöltése=-

Népművészet a vizuális nevelésben

3. Platthy György emlékkonferencia 2016. november 4-5 között Táborfalván.

A zenei és vizuális "anyanyelv" törvényszerűségei. Fő védnökök: Dr. Beer Miklós, a Váci egyházmegye püspöke, Szabó István, a Pest Megye Közgyűlésének elnöke. Jeles szakemberek (Dr. Andrásfalvy Bertalan, Földi Péter, Szatyor Győző, Platthy István, Platthy Iván) mellett közreműködik a Csutorás és a Kisboróka Együttes.
A konferencia a támogatók, rendezők jóvoltából térítésmentes, csak a szállásért kell kedvezményes árat fizetni. Jelentkezést,a regisztráció sorrendjében fogad a Táborfalvi Közművelődési és Népzenei Egyesület, mint fő szervező.
Jelentkezés: titkarsag@mediaflash.hu

-=Meghívó letöltése=-

-=Program letöltése=-

Csutorás Mozaik 2016.

Összefoglaló film a 2016. évi Csutorás Nemzetközi Népzenei és Néptánctáborról.
2016. augusztus 7 - 14.


Elérhető a fenti "Multimédia - Videók - 2016" menüben is.


A 2016-os tábor fotóalbumai megtekinthetők!


Elérhetők a fenti "Multimédia - Fotók - Csutorás Tábor 2016." menüben, vagy közvetlenül ide kattintva.


Újdonság!


Zenekar- és népdalkör-vezetői tanfolyam!
Vonós hangszereken és tamburán idén a GÓBÉ zenekar tagjai tanítanak!
Minden népi hangszer elérhető, tanulható.
Néptánc.
Fafaragás, hangszerkészítés, gyöngyfűzés, csuhézás, nemezelés és bútorfestés is lesz a 31. CSUTORÁS TÁBORBAN AUGUSZTUS 7-14. között Örkényben, az ország közepén.

Te már jelentkeztél?

A világon egyedülálló citerát készített Józsi

Fakulcsos citerát készített a 25 éves makói Fodor József. A fémipari végzettségű fiatalember ezt saját magának alkotta, emellett megrendelésre is szokott csinálni egyedi megjelenésű hangszereket. Tovább a teljes cikkre >>>

Forrás: www.makoicsipos.comXXI. Ködellik a Mátra… 2016. június 11-12.

Regionális Népzenei Találkozó és Országos Citera-zenekari Fesztivál. 80 hagyományőrző együttes énekes és hangszeres szólista a régióból és a felvidékről Fesztivál és minősítő hangversenyek, ökumenikus istentisztelet, szakmai előadások, kiállítás, citerásbál. Helyszín BBKH, Eszterházy tér - 500 fő kórus / közös ének a Bazilika előtt vezeti Maczkó Mária.

Szervező: Bimbó Zoltán (Elérhetőség: bimbo.zoltan@gmail.com, Tel.:20-779 0379)

15 tehetséges gyermek és ifjúsági együttes, szólista lépett fel a teltházas, nagysikerű 10. Ifjúsági Népzenei Találkozón a táborfalvi Jókai Mór Művelődési Házban. A rendezvényt a fennállásának 15. évfordulóját ünneplő Kisboróka Együttes, vezetőjük Szabóné Nagy Annamária, és az ország egyik első, 1985-ben alakult népzenei civil szervezete, a Táborfalvi Közművelődési és Népzenei Egyesület szervezete.Támogató: Táborfalva Nagyközség Önkormányzata.
A fotókat készítette: Birinyi József, Franyó Attila

-=Fotóalbum=-X. Táborfalvi Ifjúsági Népzenei Találkozó

Ifjúsági Népzenei Találkozó 10. alkalommal Táborfalván, április 10-n, 14 órától, a Jókai Mór Művelődési Házban. Várunk minden érdeklődőt szeretettel, jó műsorral! Köszöntsük együtt a csinos, jó zenész, énekes táborfalvi lányok alkotta, 15 éves Kisboróka Együttest. Szabóné Nagy Annamária vezetésével minden lehetséges "leg" minősítést elért a táborfalvi zenekar, akik a népzenei találkozót a Táborfalvi Közművelődési és Népzenei Egyesülettel közösen szervezi. Fellépnek az ország közepe térség, a Csutorás Tábor fiatal muzsikusai, énekesi, táncosai. A rendezvényt Táborfalva Önkormányzata támogatja.

Ország-márka, hungarikum tantárgy elsőként a hazai felsőoktatásban.

Corvinus Egyetem (BC) és a Hungarikum Szövetség (HUSZ) partnerségi megállapodása.

A magyar nemzeti értékek rendszerezése, identitástudatunkba való beépítése, megőrzése és gazdasági hasznosítása, az ország-márka reális értékkel történő erősítése, marketingje a témája a Hungarikumok és örökségtervezés című, választható tantárgynak, amely eredetileg csak a Turizmus-vendéglátás alapszakos hallgatók számára került meghirdetésre 2012-től, de tavaly óta a Corvinus összes alapszakos hallgatójának elérhető, és minden félévben indul. A tantárgy előadói között szerepelnek a hungarikum alkotó társaságok, cégek marketing vezetői is. Az egyetemen elsőként megvalósuló oktatásban kezdetektől részt vesz az „Érték a mérték” kiteljesedését segítő Hungarikum Szövetség és a törvény stratégiáját - a Parlamenti Hungarikum Munkacsoport vezetőjeként- kidolgozó HUSZ elnök, Birinyi József. A korábban indított, sikeres együttműködésnek ad hivatalos keretet és nyit új távlatokat a Budapesti Corvinus Egyetem BC és a Hungarikum Szövetség HUSZ partneri megállapodása, amelyet 2016. március 10-én, 15 órakor írt alá Rostoványi Zsolt rektor, Görög Mihály rektor-helyettes, Csicsmann László dékán, Tózsa István professzor, intézet vezető és a Hungarikum Szövetség elnöke, Birinyi József. A tantárgyat jelenleg a Társadalomtudományi Karon újonnan alakuló Gazdaságföldrajz, Geoökonómia és Fenntartható Fejlődés Intézet jegyzi.Felnőtt citeraszakkör indult Táborfalván


Örömhír! Felnőtt citeraszakkör indult Táborfalván, Szabóné Nagy Annamária (Méri néni) vezetésével. Lehet csatlakozni. Várjuk az érdeklődőket szeretettel! Szaporodnak a CSUTORÁSOK az ország közepén is.
Citerakurzus kezdőknek

A kurzusra minden hely betelt !!!

Tízalkalmas intenzív tanfolyam citerázni vágyóknak a Hagyományok Házában

Aki már régóta szeretne, vagy eddig csak kacérkodott a gondolattal, hogy elkezdjen citerázni tanulni, annak itt a lehetőség! 2016. március 10. és 2016. május 12. között, csütörtökönként, 17:00 és 20:00 között várjuk az érdeklődőket a csoportos foglalkozásokra! A kurzus a legelső lépésektől mutatja be a citerajáték mikéntjét, így előképzettséget nem igényel. Hangszert korlátozott számban tudunk biztosítani a jelentkezők számára, a jelentkezések beérkezési sorrendje alapján. Saját hangszer esetén G-C hangolású prím illetve tenor citera a megfelelő.

A csoport maximális létszáma: 15 fő

Az oktatók: Berta Alexandra, Birinyi József és Széles András

A kurzus díja: 25 000 Ft

-=A jelentkezési lap innen letölthető=- kérjük a berta.alexandra@hagyomanyokhaza.hu e-mail címre visszaküldeni.Jótékonysági szeretet est Szlama László gyógyulásáért


Családtagok, barátok, tanítványok, kollégák, támogatók és a szereteterőt adó nagyszámú közönség. Példaadó volt a Szlama László gyógyulását segítő jótékonysági est Dabas városban, 2016. február 12-n.
Jó egészséget Laci! Taníts sok gyereket, felnőttet, zenélj sokáig mindenki örömére! Várunk a 31. Csutorás Nemzetközi Népzenei és Néptánctábor nyári programjára, mint 1985 óta minden alkalommal.

-=galéria megtekintése=-

Szemem a szemedbe kacag...
a Légrády testvérek tavaszváró koncertje

Sok szeretettel meghívunk mindenkit - aki kedveli a népzenét avagy MÉG nem kedveli - első népzenei koncertünkre, mely 2016. február 27-én, 18:00 órakor kerül megrendezésre a vecsési Bálint Ágnes Kulturális Központban.

A koncerten terítékre kerül kismagyarországi, erdélyi, moldvai népzene. Különböző hangszerek szólalnak meg: citera, duda, tekerő, klarinét, furulyák, koboz, dob, gardon, hegedű, brácsa, bőgő.

A koncerten közreműködnek barátaink, zenész-társaink, a székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói.

Meghívott vendégszereplők: Labdarózsa népdalkör, Széles András, Légrády Tibor.

Belépő: 500 Ft

A belépő 14 éves kor alatt ingyenes.Régebbi híreink (2013-2015), ide kattintva olvashatók >>>