Nagykörút 2020.02.01. II. rész. hatoscsatornaFelhívás!Aranypáva Népzenei Kurzus citerások és énekesek számára

Időpont: 2020. január 18-19.
Helyszín: Pálóczi Horváth István Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium
(Örkény, Fő u. 5-7, 2377)
Jelentkezni illetve bővebb információt kérni a nepzene@kota.hu címen lehetséges.

Angyalokat keresünk!

Angyalokat, akik vállalják, hogy teljesítik egy erdélyi magyar kisgyermek karácsonyi álmát. A Csillaghíd Alapítvány és a Csutorás Tábor idén 80 ajándékcsomagot szeretne összegyűjteni és eljuttatni Székelyföldre, hogy néhány gyermekotthon nehezebb sorsú pártfogoltjának emlékezetes legyen az idei Karácsony. Kérünk, ha támogatnád a kezdeményezést, ha van kedved valaki idei Angyalának lenni, csatlakozz!

Amire szükségünk lenne:

20 kislány csomag, tartalma:
jó állapotú, lehetőleg új nagyobb méretű játék baba
gyermekkönyv
Egy táblacsoki

20 kisfiú csomag, tartalma:
jó állapotú, lehetőleg új nagyobb méretű játékautó/járgány
gyermekkönyv
Egy táblacsoki

20 leány csomag, tartalma:
lány-női pipere/tisztasági csomag (dezodor, tusfürdő, törölköző, stb.)
könyv
Egy táblacsoki

20 fiú csomag, tartalma:
fiú-férfi pipere/tisztasági csomag (dezodor, tusfürdő, törölköző, stb.)
könyv
Egy táblacsoki

Ezen kívül új sapkákat és sálakat nagy örömmel fogadunk!

A leendő angyalokat arra kérjük, hogy az adományokat a következő címre juttassák el: 1119 Budapest, Than Károly utca 3-5., ahol a 06309009926 (Simon Adrienn) telefonszámot hívják, egyéb esetben pedig a 06209259438 (Dömötör Nóra) telefonszámon érdeklődjenek!

Ajándékaik útját és a célba érkezését nyomon követhetik majd a www.facebook.hu/csillaghid oldalon!

Síppal, dobbal

December 5-én 14 órától, 6-án 15 órától, 12-én 14 órától lesz Síppal, dobbal hangszerbemutató koncertem a Gül Baba Kulturális és Kiállítóhelyen. A részvétel regisztrációhoz kötött: info@gulbabaalapitvany.huPadkaporos Mikulás Bál

KÓTA ARANYPÁVA Népzenei minősítő

A Kallós Zoltán Alapítvány, a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége - KÓTA szakmai támogatásával szervezi meg a Hajnal akar lenni Kárpát-medencei Népdaléneklési Versenyt és a KÓTA ARANYPÁVA Népzenei minősítőt, Kolozsváron 2019. november 23-24-én. Jelentkezhet népdalénekes szólista, aki betöltötte 12. életévét, felső korhatár nincs. A résztvevők számára csoportos szállást, étkezést biztosítunk. A nevezés ingyenes. Jelentkezési határidő: 2019. november 19. -=jelentkezési lap itt=-

Kiírásra került a Csoóri Pályázat!

2019. szeptember 15-ig lehet az EPER internetes felületen pályázni. Szakmai továbbképzéseket, mesterkurzusokat tartunk a KÓTA-val közösen szervezve Örkény városban zenekar-, népdalkör vezetőknek, szólistáknak, együtteseknek, pedagógusoknak, népzenét szeretőknek. Bővebb információk hamarosan érkeznek egy-egy képzéssel kapcsolatosan. Jelentkezni a nepzene@kota.hu címen lehetséges. Szeretettel várjunk Önöket szakmai programjainkra.

Népdalkör vezetői, zenekarvezetői továbbképzés:

Aranypáva Népzenei Továbbképzés és Mesterkurzus:Kezdő citerakurzusA reggeli közös éneklések dalainak szövege -=ezen a linken=- elérhető.Idei táborunk programja elérhető!

A részletes program elérhető a fenti "Tábor 2019 - program" aloldalon, illetve közvetlenül innen is: -=34. Csutorás Nemzetközi Népzenei és Néptánctábor program=-Új népi ének oktató a 34. Csutorás Táborban!

Tóth Dorottya, aki nem ismeretlen a csutorások között, mivel a Hajnal akar lenni Kárpát-medencei Népdalverseny győzteseként jutalomtáborozónk volt. Citera és népi ének szakon most végez a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. Diplomahangversenye május 6-n, 19 órakor kezdődik a Magyar Rádió Márványtermében.Húzzad édes Csutorásom!

Válogatás a Birinyi József által alapított, vezetett táborfalvi Csutorás Együttes fennállásának 40. évfordulója tiszteletére rendezett ünnepi gálaműsor fotóiból.
(Fotó: Sulcz Ferenc)


-=tovább az albumhoz=-

40 éves a Csutorás Együttes - gálaműsor

40 éves fennálását ünnepli a táborfalvi Csutorás Együttes! A gálaműsor keretében fellép a Csutorás Együttes, tanítványaik és barátaik! A gálaműsort követően CSUTORÁS KLUB, táncház. Mindenkit várunk szeretettel, jó zenével, tánccal, gulyáslevessel.
Helyszín: Jókai Mór Művelődési Ház -Táborfalva Köztársaság Tér 2.
Időpont: 2019. április 27., szombat, 16:00–21:00
A belépés díjtalan!

Támogatók: EMMI Emberi Erőforrás Támogatáskezelő. EMET Csoóri Sándor Alap, Táborfalva Nagyközség Önkormányzata, Magyarvíz Kft. Mizsevíz, Riklik István, Ász Bt., Media Flash, Rendező; Táborfalvi Közművelődési és Népzenei Egyesület TKNEPáratlan népzenei adatbázis készült: térképen láthatod, mit énekeltek nagyszüleink 100 éve

Kattints IDE és ámulj! Páratlan méretű hanganyag került fel erre az úgynevezett hangtérképre az Akadémia Zenetudományi Intézetének hangarchívumából. Több, mint 12 ezer órányi felvételt tartalmaz a térkép, amit te is mozgathatsz az egeret görgetvén nagyításhoz, vagy a telefonod képernyőjét felnagyítva.

Forrás: bouvet.cafeblog.huBirinyi József

hangszeres szólista, népzenekutató, filmrendező hangszerbemutató szólókoncertje

Hangszerbemutató koncerteket adok a Gül Baba Türbéje Kulturális és Kiállítóhelyen (1023 Budapest, Mecset utca 14.) 2019. április 11-12-13-14-én, naponta kétszer, 10 és 14 órától. A belépés díjtalan, de regisztrálni kell az info@gulbabaalapitvany.hu címen, mert korlátozott a terem befogadóképessége. Várjuk sok hangszerrel, jó kedvvel, szeretettel az érdeklődőket!Népzenei kurzus Örkényben

2019. április 12-14.
Információ: Varga Evelin nepzene@kota.huSíppal, dobbal..

Birinyi József népzenekutató, hangszeres szólista, filmrendező 60 féle népi hangszert bemutató szólókoncertje.
Petőfi Sándor Művelődési Ház, Csömör Vörösmarty út 1.
2019. március 25. hétfő 18:0040 éves a KÓTA-díjas Csutorás Együttes

Ünnepi műsor 2019. április 27-én, Táborfalván.

A Csutorás Együttes Ki-Mit-Tud döntőben 1983-ban

"1978 szeptemberében toboroztam az iskolában utánpótlást a Táborfalvi Népzenei Együtteshez. Tanórákon 10-15 percben megszólaltattam 5-6 hangszert, beharangoztam, hogy Hajnal Istvánnal közösen népzenei szakkört indítunk. 52-en jelentkeztek. Az első fellépésére már decemberben sor került, 1983-ban Ki-Mit-Tud döntős lett a Csutorás gyermekzenekar, majd 1984-ben megkapta az együttes a Népművészet Ifjú Mestere címet és egyedüliként a következő Ki-Mit-Tudon ismét döntőig jutott a 8-10 féle hangszeren játszó zenekar. 1985-ben a tanítványokkal közösen alapítottuk a Csutorás Nemzetközi Népzenei és Néptánc tábort, amely 34. éve sok tehetséget hozott felszínre, sokakkal szerettette meg a népzenét, népi hangszereket, hagyományainkat. Az együttes több elismerést, legmagasabb minősítést, kitüntetést kapott, de legnagyobb öröm, hogy fél emberöltőn át sok gyerek érezte meg a magyar népzene ízét, a hangszerjáték örömét. Ma már a tanítványok tanítják a tanytványokat. A Csutorás Együttes idehaza és szerte a világban a magyar népzene, népi hangszerek nagykövete lett. A csutorások tanítása jó alkalom volt az intézményes népi hangszeres oktatás módszertanának kísérletéshez, kialakításához. Az együttes tagjainak zöme elvégezte a KÓTA Zenekar és Népdalkör Vezetői Tanfolyamát, és színvonalas csoportokat, műhelyeket alapítottak vezetnek idehaza és külföldön. Több tanítvány profi népzenész, tanár, hangszerkészítő, restaurátor lett, Táborfalva pedig egy hagyománytalan vidéken híressé vált népzenei műhelyéről, együtteseiről a népzenét kedvelők körében. A Csutorás Együttes sok rádiófelvételen, televíziós szereplésen, több filmben, számtalan műsoron, koncerten osztotta meg népzeneszeretetét, hangszertudását. Tartjuk: "Örökségünk a ma élményével jövőnk alapja". Köszönjük mindenkinek a segítséget, az együttműködést a 40 év sikereihez!" - Birinyi József

Népi kézművesség - három mesterség (Kosárfonás)

Idén Marcu Molnár Irén kosárfonó népművész (Nyárádszereda, Dabas) tanít kosár- és vesszőfonást a 34. Csutorás Táborban.

Ezen film az "Építő közösségek - a dabasi Kossuth Művelődési Központ az egész életen át tartó tanulásért TÁMOP-3.2.3-08/2/KMR-2009-0009" keretében készült.

Ismét Ország Közepe Klub rendezvény!

2019. február 24-n, vasárnap 17 órától a táborfalvi művházban vendég Dr. Szabó József János ny. alezredes, hadtörténész és Fekete Gyula, a Táborfalvi Mozaik szerkesztője. Fellép a Bazslicska Citerazenekar Sáriból, Pavella Krisztina vezetésével. Várunk minden érdeklődőt szeretettel! (Aki jön, jelezzen a jozsef@birinyi.hu címre vagy a +36209346032 telefonra.) A rendezvényről tv felvétel készül. A fellépőket és a közönséget vendégül látjuk. Támogató: Táborfalva Nagyközség Önkormányzata, TKNE, Radio Dabas, Dabas Tv, MizseVÍz...
KÓTA díjas lett a 40 éves táborfalvi Csutorás Együttes

ÉLJÜNK A SZOKÁS HATALMÁVAL! Sikeres tehetségprogram a Csutorás Táborokban az EMMI és a NTP támogatásával. Beszélgetés Birinyi Józseffel, a Csutorás Együttes és a Csutorás Nemzetközi Népzenei és Néptánctábor alapítójával.

Nagykörút 2019.02.02. III. rész. hatoscsatorna


Népzenei továbbképzés

2019. január 25-27. Örkény

A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége – KÓTA szakmai továbbképzést szervez a Nemzeti Kulturális Alap- NKA támogatásával népdalkör vezetőknek, felkészítő tanároknak, pedagógusoknak és minden fejlődni vágyó népdalénekes, népzenész számára. Jelentkezni az alábbi elérhetőségen lehet:

Varga Evelin
nepzene@kota.hu
+36-30-833-0028


Gratulálunk Kovács Lászlónak!

Kovács László, a Táborfalvi Népzenei Műhely egykori növendéke, majd tanára, a Csutorás Tábor oktatója és több kiemelkedő Pest megyei együttes vezetője, hangszerkészítő, népzenész Pest Megye Népművészetéért díjat kapott. Gratulálunk!Gyermek és Ifjúsági Citerazenakarok mezőtúri találkozója

Hagyományos december elején a Gyermek és Ifjúsági Citerazenakarok mezőtúri találkozója, amely egyben KÓTA Aranypáva Népzenei Minősítő is. A legjobbak térítésmentes Csutorás Nemzetközi Népzenei és Néptánctábor részvételt kapnak a Nemzeti Tehetségprogram támogatásával, az "Éljünk a szokás hatalmával" tehetséggondozó programunk keretében.

Hely: Kossuth Lajos Általános Iskola aulája - Mezőtúr, Kossuth Lajos u. 84.
Idő: 2018. december 8. (szombat) 15:00Csutorás Borvirág Folkszínpad

CSUTORÁS BORVIRÁG FOLKSZÍNPAD Örkény városban, a VII. Forraltbor Fesztiválon, 2018. november 17 - 18-án. Az örkényi Csutorás Nemzetközi Népzenei és Néptánc Tábor alapítói, tanárai, tanítványai, barátai adnak koncerteket, tartanak táncházakat. A novemberi jégvirág helyett "borvirág", mulatás, zene, tánc. VÁRUNK az ingyenesen látogatható Forraltbor Fesztiválon, a Csutorás Klubban!

Ők a 2018-as Junior Prima díjazottak

Gratulálunk Vizeli Máténak, aki a Csutorás tábor brácsa oktatója és Tóth Luca Rékának, aki óvodás korától kezdve visszatérő Csutorás táboros volt. Részletek itt>>>Népdalkör vezetői továbbképzés!!!

Időpont: 2018. OKTÓBER 26-28.
Helyszín:Pálóczi Horváth István Szakképző Iskola és Kollégium (2377 Örkény, Fő út 5-7.)

A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek – KÓTA szakmai továbbképzést szervez népdalkör vezetőknek, felkészítő tanároknak és minden fejlődni vágyó népdalénekes, népzenész számára az NKA támogatásával.

Jelentkezni az alábbi elérhetőségen lehet: Varga Evelin +36-30-943-0933 nepzene@kota.hu

Csutorás Tábor 2019. ajánló

XXXIV. Csutorás Nemzetközi Népzenei és Néptánc Tábor. 2019. augusztus 4 - 11.
Információ: +36-20-934-6032
Jelentkezés honlapunkon a fenti "Jelentkezés 2019" gombra kattintva!Olsvai Imre Díj

A KÓTA Aranypáva Népzenei Gála szintű Minősítőn 2018. október 6-án, Csókán kerül átadásra először az Olsvai Imre-díj, azon együttesek, szólisták számára, akik a tiszta forrásból merítve stílusosan, kimagasló színvonalon ápolják, éltetik zenei hagyományainkat. dr. Osvai Imre (1931-2014) népzenekutató, gyűjtő, zeneszerző, tanár, a pávaköri és táncházmozgalom szakmai mentora, a Népművészeti Intézet, az MTA Zenetudományi Intézet egykori főmunkatársa, a dél-dunántúli népzene legavatottabb ismerője, kutatója, a zeneföldrajz kiemelkedő művelője, a KÓTA tiszteletbeli örökös elnöke.XXII. Egri Népzenei Gála

Határon innen és túlról közel 30 együttes és szólista mérte össze tehetségét a XXII. Egri Népzenei Gála KÓTA Aranypáva Nagydíjas Versenyen a hétvégén. A kétnapos rendezvényen népzenei fórum, gálahangverseny és filmvetítés is várta a látogatókat.

Forrás: Eger TVSenki sem úszta meg szárazon.

A Csutorás Strandfesztiválról a Dabas Tv tudósítása. Köszönjük!

A csutorás táborban sok újat tanultak a citerásokTovább mélyítették zenei tudásukat a Mátyás Király Citerazenekar ifjú tehetségei. A csutorás táborban nem csak felléptek, de sok újat is tanultak. Tovább (baon.hu)>>>

Képek a 2018. évi táborról!

Megtekinthetők ide kattintva, vagy a fenti multimédia - fotók menüben.33. Csutorás Gála

2018. augusztus 11. szombat 19:00 óra.
Örkényi Szabadidő Központ 2377 Örkény, Fő u. 20.

Fellépnek a Csutorás Nemzetközi Népzenei és Néptánc Tábor tanárai, hazai és külföldi tanítványai. Fergeteges ének, zene, tánc, közös éneklés, táncház.

A belépés ingyenes.ARPANATOLIA török népzenei koncert

2018. augusztus 10. péntek, 20 óra, Örkényi Szabadidőközpont
A koncertet megnyitja: Alpaslan Ertüngealp, a Gül Baba Türbéje Örökségvédő Alapítványa kulturális és művészeti igazgatója
Rendező: Gül Baba Türbéje Örökségvédő Alapítvány, Csutorás Nemzetközi Népzenei és Néptánc Tábor
Az Arpanatolia együttes Anatólia tradicionális népzenéjét, hangszereit mai felfogásban, virtuozitással kelti életre. A koncert után török táncház lesz. Az Arpanatolia tagjai Çağatay Akyol hárfa, Ferhat Erdem fúvós hangszerek ésCemal Özkiziltas ütő hangszerek

A koncertre a belépés díjtalan.


KEDVES JELENTKEZŐK!

A 33. Csutorás Nemzetközi Népzenei és Néptánc Tábor (2018. augusztus 5 - 12.) JELENTKEZÉSEIT LEZÁRTUK!Ízelítő a 2017-es Csutorás Mozaikból

FONTOS INFORMÁCIÓ!

Az idei táborra a kollégium épülete megtelt jelentkezőkkel, már csak sátorral, lakókocsival érkező táborozók jelentkezését tudjuk fogadni. :)Nemsokára kezdődik a 33. Csutorás Tábor!

Az idei táborról részletes információk erre a linkre kattintva olvashatók.

A tábor programja ide kattintva letölthető.

A heti menü ide kattintva letölthető.A Birinyi Gyűjtemény hangszer-kiállítása az Ócsai Tájházban

A Birinyi Gyűjtemény 1330 hangszeréből válogatott kiállítás tekinthető meg az Ócsai Tájházban 2018. április 29 - május 14 között. A hangszerkiállítás látható lesz a 2018-as Csutorás Táborban, Örkényben is.

Tovább az albumhoz >>>
Megjelentek a Csoóri program pályázatai

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdet a Csoóri Sándor Alap program támogatására.

Benyújtási határidő: 2018. május 2. 23:59

Bővebben >>>A Cinegemadár Népzenei Verseny Tamásiban megrendezett elődöntőjében, KÓTA Térségi Népzenei Minősítésén fergeteges hangulat, sok színvonalas gyermek és felnőtt szólista, csoport énekelt, zenélt. Zsikó Zoltán,népdalénekes, a szekszárdi Babits Művelődési Központ igazgatója kezdeményezésére felélesztett rendezvénysorozat mozgósította Tolna megye legjobb népdalosait, zenészeit. Gratulálunk! Várjuk a május 5-i szekszárdi döntőt, KÓTA Országos Népzenei Minősítőt! A dobogósokat várjuk a 33. Csutorás Nemzetközi Népzenei és Néptánc Táborba, a Győztesek éneke bemutatkozásra.

A Magyar Diplomáciai Testület felkérésére, a SOÓS CITERA BAND képviseli hazánkat Abu Dhabi-ban, Nemzeti ünnepünk tiszteletére tartandó megemlékezésen.

Abu Dhabi, fellépés előtti, utolsó próba (részlet)
Életének 92. évében elhunyt Kallós Zoltán, a Nemzet Művésze címmel és a Magyar Corvin-lánccal kitüntetett, kétszeres Kossuth-díjas néprajzkutató, népzenegyűjtő. Isten nyugtassa.
"A tradíció nem a hamu őrzése, hanem a tűz továbbadása." Kallós Zoltánnak sok tanítványa, követője van, aki folytatja a gyűjtést, továbbadja, élteti a generációkat összekötő hagyományt, a dalt. muzsikát. Ő elment, de gazdag útravalót adott nekünk. Köszönet!Elhunyt Kovács Endre

Nagy veszteség érte a magyar néprajzkutatást. Elhunyt Kovács Endre néprajzi gyűjtő, Sebestyén Gyula Emlékéremmel kitüntetett néprajzkutató, író, agrármérnök, gyógynövény szakértő. Öt évtizeden át meghatározó, kiemelkedő munkát végzett Bácskában, Doroszló térségében. Szinte „egyszemélyes” néprajzi intézményként a hagyományos kultúra minden területén jelentős életműve. A Magyar Néprajzi Társaságnak 1977 óta volt tagja. 558 publikációban (szakcikkek, könyvek), előadásokon, tv-, rádióműsorokban adta közre a forrásanyagait, a gyűjtésekből születő tanulmányait. Bácska néprajzában, folklórjában példaértékű életművével él közöttünk tovább.

KÓTA-díjjal elismert népzenészek

A KÓTA-díj alapítását - Birinyi József, társelnök ötlete alapján - 2004-ben határozta el a Magyar Kórusok Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége. KÓTA-díjat kapott 2018. január 21-én, a Magyar Kultúra Napi hangversenyen népzenei kategóriában: Tóth György népdalkör-vezető, Kozma László, a KÓTA Népzenei Szakbizottság korábbi vezetője, zenekarvezető, Faludiné Molnár Gabriella népdalkör-vezető, Szabó Gabriella az Újvidéki RÁDIÓ népzenei munkatársa, nemzetiségi kategóriában a Felsőgallai Német Nemzetiségi Dalkör, (Saltzer Géza művészeti vezetésével), a Városlődi Német Nemzetiségi Dalkör, (kórusvezető Pfeiferné Takács Hajnalka), népzenei együttes kategóriában a Konyári Pávakör (Juhász Erika művészeti vezetésével), zenekari kategóriában az Új Muravidéki Citerazenekar – Muravidék, Német Atilla művészeti vezető irányításával, kórustitkár kategóriában Kalina Ferenc, a Tállyai Kővirág Népdalkör Egyesület elnöke, tanár kategóriában Kneifel Imre karnagy, népzenész, zenetanár, iskolaigazgató, mecénási kategóriában Bukor Irén közművelő, művelődés-szervező. Postumus KÓTA-díjjal ismerte el a KÓTA elnökség Kreisz Ferenc német nemzeti dalkörök vezetője, énektanár, a Landesrat Kórustagozatának vezetője életművét. Gratulálunk a díjazottaknak! (Fotó:Thaler Tamás) A képre kattintva galéria nyílik.XII. Galgamenti Népzenészek Újévi Koncertje

Főszerepben a citera

A hagyományos újévi koncerten 2018-ban a főszerep a citeráé. Az est házigazdája: Unger Balázs. Ízelítő a fellépők sorából: Berta Alexandra, Birinyi József, Debreczeni-Kis Helga, Széles András, Pengetős Trió, Zithe Random, Horváth Áron, Maczkó Mária és a Turai Kisénekmondók, Piros Hetes, Gólya József és Tóth István.
Helyszín: Bartók Béla Művelődési Ház és Könyvtár, 2194 Tura Bartók Béla tér 3.
Időpont: 2018. január 28. vasárnap, 17:00 - 20:00
Jegyek elővételben a művelődési házban kaphatók és előjegyezhetők! bartok.kultura@gmail.com

Csutorás tábor a dabasi strandon

A 2017. évi tábor strandfesztiválja. - Dabas TVCsutorás Mozaik 2017

A 2017-s Csutorás Mozaik film, amely átfogja a 32. Csutorás Nemzetközi Népzenei és Néptánc Táborunk legfontosabb eseményeit, élményeit. Jó szórakozást! Várunk 2018. augusztus 5-12 között a 33. táborunkba, Örkénybe!
Továbbképzés népdalkör vezetők és szólisták számára

A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége – KÓTA, 2017.október 28-29-én, két napos szakmai továbbképzést tart népdalkör vezetők, népzenei együttes vezetők, énekes és hangszeres szólisták számára. A teljes programnak az Pálóczi Horváth István Szakképző Iskola és Kollégium (2377 Örkény, Fő út 5-7.) ad helyet.

-=Felhívás itt=-

-=Program itt=-

-=Jelentkezési lap itt=-XXV. Hajnal Akar Lenni (HAL) Kárpát-medencei Népdaléneklési verseny

25. alkalommal kerül megrendezésre a Hajnal akar lenni (HAL) Kárpát-medencei Népdalverseny Szatmárnémetiben 2017. november 11-12-n, amely egyben KÓTA térségi és országos népzenei minősítő is.
A Csutorás Táborba nyernek jutalomtáborozást a HAL döntő legjobbjai, akik a "győztesek éneke" című tábori koncerten felléphetnek. Jelentkezési határidő: 2017. október 31.
Részletek: www.kota.hu

-=felhívás letöltése itt=-

Alföldi citerák kiállítása

Bal szélen Budai Sándor (Sándorfalva) zenekari prímciterája, középen és jobbra Bársony Mihály (Tiszaalpár) prím és tenor zenekari citerái. Birinyi Gyűjtemény. A hangszerek a Kecskeméti Népzenei Találkozón, a Hírös Agórában megtekinthetők, az Alföld citerái kiállításon.Képek a 2017. évi táborról!

Megtekinthetők ide kattintva, vagy a fenti multimédia - fotók menüben.

Egy hét a népzene és néptánc jegyében

Interjú Birinyi Józseffel a HírTV-n.
2017. augusztus 10.Kedves Csutorás Táborozóink!

Már csak néhány nap, és indul a 32. Csutorás Nemzetközi Népzenei és Néptánc Tábor!!!
Az alábbiakban néhány gyakorlati információ érhető el:

-=Részletes tábori program=-

-=Kézműves program=-

-=Tábori házirend=-

Sok szeretettel várunk mindenkit: a szervezőkMagyar Kézműves Remek

A „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” elismerő cím elnyerésére Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 15. alkalommal hirdeti meg országos pályázatát.
Benyújtási határidő: 2017. augusztus 15. Részletek, felhívás, adatlap ezen a linken található.
A „Magyar Kézműves Remek” kiállításnak 2017. szeptember 20-24-ig az OMÉK, Országos Mezőgazdasági Kiállítás és Vásár, a Hungexpo ad otthont.Kódex

A Hungarikum Szövetség elnöke, a Hungarikum törvény egyik kidolgozója, a Magyar Kultúra Lovagja. Az ő nevéhez fűződik a millecentenáriumi szignál vagy éppen a Feszty-körkép zenéje. A Kódex vendége Birinyi József, akit Vass István Zoltán kérdez szombaton 13.00 órától.

Hangszer nélkül... Köszönöm Vass István Zoltán szerkesztő-műsorvezetőnek a Karc FM Rádió Kódex sorozatában készített beszélgetést, amelyben a Csutorás Táborról is kérdezett.

A műsor az alábbi képre kattintva meghallgatható.

XI. Táborfalvi Ifjúsági Népzenei Találkozó

2017. május 28-án 14 órai kezdettel Táborfalván a Jókai Mór Művelődési Házban.

Utolsó, záró előadásához ért népzenei sorozatunk.

"Százhangú orgona a magyar népzene, mindenre van hangja a szelíd tréfától a tragédiáig." Kodály Zoltán

Százhangú orgona című népzenei sorozatunkban a Kárpát-medence népzenei jellegzetességeit mutattattuk be szakmai előadásokkal, filmekkel, élő népzenei bemutatókkal.

Téma: A magyar népzene eredeti és mai formái.
Előadó: Birinyi József népzenekutató, népzenész
Helyszín: Kossuth Művelődési Központ - Dabas, Szt. István út 58.
Időpont: 2017. május 12. péntek 18:00
A belépés ingyenes!
Várunk mindenkit sok szeretettel!CÍVIS Népzenei Verseny és KÓTA Országos Népzenei Minősítés

2. alkalommal Debrecen-Józsa Művelődési házban 2017. május 5-n gyerekeknek, május 6-n felnőtteknek. Felhívás, jelentkezés itt. Május 8-n, 17 órától Birinyi József zsűri elnök hangszerbemutató műsora."Mikor én még kicsi voltam..."

A kezdetektől, mostanáig
A Légrády testvérek citerás mulatsága.

Helyszín: Bálint Ágnes Kulturális Központ 2220 Vecsés, Telepi út 43.
Időpont:2017. Április 1. 18:00 óra
Belépő: 1000 FtKlip a Pengetős Trió stúdiófelvételéről.

A Csutorás Táborban is tanító, zenélő pengetősök műhelymunkájába tekintettünk be. Jó zene, jó csapat. Találkozunk velük a Csutorás Nemzetközi Népzenei és Néptánc Táborban, 2017. augusztus 6 - 13 között, Örkényben. (A klipet készítette: Media Flash)XXI. Csángó Bál

A Kisebbségekért - Pro Minoritate Alapítvány és a Moldvai Magyarok a Moldvai Magyarokért Szövetség 2017. február 18-án (szombaton) huszonegyedik alkalommal rendezi meg a „Csángó Bált” a budapesti Millenáris Parkban. A Bálon Legedi László István (Klézse), a Csutorás Tábor oktatója és több táborozó is fellép. -=További információk ide kattintva=-
-=Részletes program itt=-BIRINYI 60 - a Duna Palotában január 25 -én, szerdán 19 órától.
Ünnepi szólókoncert 60 hangszerrel.

A koncerten való részvétel a titkarsag@mediaflash.hu emailcímen történő regisztrációhoz kötött. További információ: +36-20-934-6032


Régebbi híreink ide kattintva olvashatók >>>